Over Hanneke

  Als oud A-verpleegkundige met ervaring in de psychiatrie en met creatieve interesses (grime, special effects, tekenen ed), ben ik – Hanneke Haas – in 1991 omgeschoold tot kapper en haarstylist (dames en heren) en aansluitend in 1993 tot pruikenmaker en pruikenkapper. Mijn opleiding heb ik gekregen van Kenneth Mountforde-Shone – pruikenmaker van de BBC en later de NOB.
Waar anderen het grovere theaterwerk deden, concentreerde ons werk zich op het fijne gedetailleerde werk voor film, televisie  en particulieren.

Na 5 jaar werken voor televisie- theater-, film- en fotoproducties  in Amsterdam, ben ik in 1998 mijn eigen onderneming  gestart in Haarlem.
Mijn werkplekken waren respectievelijk: mijn schuurtje (2 jaar), aan de Zijlweg in Haarelm (10 jaar), Vijfhuizen (2 jaar), een pastorie in Haarlem (3 jaar), mijn camper als ‘mobiel atelier’, de tent waarin in woonde, een ruimte in een oud klooster… (2 jaar), en sinds 2016 in Bloemendaal.
Hier in mijn atelier ontvang ik klanten op afspraak en geef ik individuele trainingen.

Ik combineer het ambachtelijke met de nieuwste ontwikkelingen en met mijn achtergrond als coach, waardoor ik mijn professie kan doorgeven op het hoogste niveau in Nederland.
De vakopleidingen heb ik steeds aangescherpt en sluiten perfect aan bij de eisen vanuit de branchevereniging, waardoor je bij HaarCreaties een volwaardige en erkende training zult krijgen. 

Klanten en deelnemers van trainingen uit het hele land hebben HaarCreaties al weten te vinden, vanwege mijn service, persoonlijke begeleiding en ruime ervaring.
De focus ligt ook steeds op het verwerven van inzicht en het inzetten van de eigen unieke creativiteit.
Vrijheid en zelfstandigheid zijn belangrijke waarden voor mij, die mede bepalen hoe ik werk.

Wees van harte welkom voor een kennismaking, een consult of een vak training!
Warme groet,

Hanneke

 

https://www.facebook.com/haarcreaties/videos/1401285713288444/